معرفی وبلاگ
تبلاگ نیوز،پایگاه خبری-وبلاگی موسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان برای انعکاس اخبار و رویدادهای وبلاگی سامانه وبلاگ تبیان و شناسایی و معرفی وبلاگ نویسان تبیان است
صفحه ها
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 588466
تعداد نوشته ها : 86
تعداد نظرات : 378
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان
سعيد بيابانكي

يكي از برنامه هاي ويژه تابستان "باشگاه كاربران تبيان"، برگزاري نشست هاي تخصصي با حضور كارشناسان برجسته است. نخستين نشست، با حضور مهمان ويژه و شاعر طنزپرداز محبوب، استاد سعيد بيابانكي برگزار شد.

در اين نشست تخصصي كه با موضوع "وبلاگ نويسي، شعر و رسانه هاي مدرن" با خير مقدم خانم مهندس حسيني؛ معاونت شبكه اجتماعي سايت تبيان، و با معرفي باشگاه كاربران، شبكه اجتماعي تبيان و فعاليت هاي آن آغاز شد استاد بيابانكي ضمن بيان مقدمه اي در مورد تاريخچه ورود كامپيوتر به ايران و بيان تحولي كه از دوران تحصيل در رشته كامپيوتر طي كردند، اظهار داشت: با صنعتي شدن و جهش ناگهاني تكنولوژي، تاريخچه اين علم در ايران به فراموشي سپرده شد. در حالي كه در سال 69 و زمان تحصيل بنده هنوز موج درنورديده شدن اجتماع توسط PC يا همان كامپيوترهاي شخصي رخ نداده بود و در آن زمان تنها پنج دستگاه در دانشگاه اصفهان براي استفاده دانشجويان وجود داشت و نوشتن برنامه ارسال يك جمله از كامپيوتري به كامپيوتر ديگر مثل بمبي در دانشگاه به صدا درآمد، اما امروز ما متوجه سرعت رشد تكنولوژِي نيستيم. در همان زمان، نگارش در كامپيوتر به زبان فارسي ناممكن بود و حتي برخي پيشنهاد دادند كه PENGLISH مورد استفاده قرار گيرد، در حالي كه نخستين قدم براي  از بين بردن يك فرهنگ، نابود كردن زبان و خط آن است.

نشست صميمانه با سعيد بيابانكي

به دنبال بيان اهميت اين موضوع استاد گريزي به اهميت شعر نمود و بيان داشت: نبايد شعر را دست كم گرفت، چون زيرساخت زبان و باعث حفظ آن است. كما اينكه سفير تاجيكستان بيان كرده بود دليل ماندگاري زبان فارسي در تاجيكستان ترانه سرايي دو شاعر بود.

سعيد بيابانكي، در ادامه به تعريف وبلاگ و اهميت آن پرداخت و بيان كرد: با توجه به تفاوت ماهيتي "بازديد كننده" و "خواننده" گاهي ممكن است ميزان بازديدكنندگان يك وبلاگ موجب اعتماد به نفس كاذب و شهرت كاذب براي وبلاگ نويس باشد.

نشست صميمانه با سعيد بيابانكي

همچنين استاد در مورد شعر و تاثير آن بيان داشتند: نايب اسدالله ،از اساتيد ني، مي گويد "ني را از آغل گوسفندان به دربار پادشاهان بردم." اما در حوزه شعر اين حركت برعكس بوده است. در حالي كه در زماني در اختيار قدرت ها بوده اما هم اكنون آن قدرت رسانه اي را ندارد. اما از سويي شعر به دليل آنكه صرفا متن است، لذا سرعت انتشار بيشتري دارد و مي تواند قدرتمند عمل كند.

نشست صميمانه با سعيد بيابانكي

در ادامه استاد بيابانكي، مهمان ويژه باشگاه كاربران تبيان، با توجه دادن به اينكه وبلاگ مي تواند با قدرتي كه دارد، به عنوان يك رسانه عمل كند و نيز اشاره به اينكه وبلاگ هاي فارسي از نظر ميزان كثرت در رتبه چهارم نسبت به ساير زبان ها قرار دارد، دو اثر مهم وبلاگ هاي فارسي را چنين بيان كردند: حفظ نسل سوم مهاجران ايراني از فراموش شدن زبان مادري، ايجاد يك ژانر و گونه ادبي در سال هاي اخير به دليل مبتني بودن وبلاگ بر ايجاز.

وبلاگ نويس معاصر، در ادامه سخن راهكارهايي براي افزايش آمار بازديدكنندگان تخصصي و به اصطلاح "چسبناك كردن وبلاگ" پيشنهاد داد.

نشست صميمانه با سعيد بيابانكي

در پايان اين نشست صميمي با استاد بيابانكي كه خالي از لطف نبود، كاربران سايت تبيان به بيان سوالات خود در حوزه وبلاگ نويسي پرداختند. يكي از سوالات شنيدني، پرسش كاربر "جاده دوستي" بود كه به زبان شعر پرسيد:

كامپيوتر مي خونديد، چي شد كه شاعر شديد؟

در اين مقوله طنز، اين همه ماهر شديد؟

كه موجب خنده استاد و تشويق حاضران شد، استاد در پاسخ بيان كرد: بيشترين ارتباط بين شعر و علم رياضي و كامپيوتر است. زيرا هر دو ساختمان منظمي متشكل از كلمات، اعداد و داده ها است. خيام كه در ميان ما به شعر معروف است، بيشترين شهرت خود را در خارج از ايران به دليل رياضيات دارد.

سعيد بيابانكي

اين نشست تخصصي و سرشار از لطف، با دو شعر استاد با صداي خودشان به پايان رسيد كه اين دو شعر براي نخستين بار منتشر شد.

گفتني است، باشگاه كاربران تبيان در روزهاي آتي و در ايام تابستان نيز نشست هاي تخصصي ديگري را برگزار خواهد كرد.

سعيد بيابانكي
دسته ها : اخبار تبيان
1389/4/7 22:12

http://img.tebyan.net/mainParts/persian/services/Advertisement/2010/6/21/New_12185.jpg

 

همزمان با ولادت امام همام امام علي (ع) يكشنبه 6 تيرماه استاد سعيد بيابانكي شاعر و منتقد ادبي، در" باشگاه كاربران تبيان"  به بررسي"وبلاگ نويسي، شعر و رسانه هاي مدرن " خواهند پرداخت.

اين نشست تخصصي به دعوت باشگاه كاربران تبيان و با حضور كاربران فعال موسسه فرهنگي و اطلاع رساني تبيان به صورت حضوري با پاسخگويي به سوالات كاربران شبكه اجتماعي تبيان برگزار خواهد شد.

سعيد بيابانكي كه اين روزها زندگي نامه اش در كتاب هاي درسي سوم راهنمايي نقش بسته متولد 1347 خميني شهر است. دوران كودكي و تحصيلات خو درا در زادگاهش گذرانده و فارغ التحصيل رشته مهندسي كامپيوتر دانشگاه اصفهان است.

ايشان يازده اثر ادبي  كه "باغ دور دست" گزيده شعرهاي از سال 69 تا 87 است،"سنگچين" غزل هاي ايشان،" پرواز اصفهان مشهد" شعر هاي آييني و "چند مجموعه شعر كودك" از آثار شاخص ايشان است.

شعر معروف پنج باغ "نماد دانشگاه اصفهان "كنايه از دانشگاه اصفهان گلستان دانشي كنار چهار باغ اصفهان و چندين بار شعر خواني در حضور مقام معظم رهبري كه با تشويق ايشان همراه بود از ديگر افتخارات ايشان است.

سعيد بيابانكي خاطره اي كه مادرش بوي شعرش را از راديو تشخيص داده بود اينگونه بيان مي كند:

"يك خاطره از مرحوم مادرم. يك روز از دانشگاه به خانه آمدم ايشان گفت كه امروز راديو يكي از شعرهاي تو را خواند. گفتم مگر اسم مرا برد؟ گفت نه ولي بوي شعر تو را مي‌داد و من فهميدم كه شعرم بو پيدا كرده كه يك پيرزن بيسواد اين را استشمام كرده و تشخيص داده و اين اتفاق بزرگي براي من بود. ايشان من را تشويق مي‌كرد كه براي ائمه و معصومين شعر بگويم و شعر مذهبي را از آن سال‌ها جدي‌تر گرفتم صرفًا به‌خاطر تشويق مادرم ".

- باشگاه كاربران تبيان

-انجمن وبلاگ نويسان تبيان

دسته ها : اخبار تبيان
1389/3/31 19:1
X